Kan forstoppelse forebygges?

Du kan både forebygge og også selv behandle lettere tilfeller av forstoppelse med kostjusteringer og faste tider for toalettbesøk. Grov kost og fiber setter i gang fordøyelsen, fordi fibrene aktiverer tykktarmens aktivitet og suger til seg væske, så avføringen blir bløtere.

Hvis barnet spiser lite fiber i kosten, bør fiberinnholdet i maten økes og fiberfattig mat unngås. Et fiberrikt kosthold innebærer mest mulig fullkornsprodukter (brød, kornblanding, rundstykker, grov pasta, grøt, frukt og grønnsaker). Barnet bør ha et normalt væskeinntak (mest vann, mindre melk). Det er også viktig at barnet er normalt aktivt fordi bevegelse er godt for fordøyelse.

Prøv å innføre faste tider på dagen hvor barnet går på toalettet. Etter hvert måltid, for eksempel etter frokost og middag selv om barnet ikke føler avføringstrang. Dette er for å øve opp tarmen til normal funksjon. Sørg for at barnet har god tid til toalettbesøket, helst 4-5 minutter. Det er også godt hvis barnet har en bok eller en annen form for underholdning som kan gjøre situasjonen mer avslappet.

Barnet skal sitte behagelig og i en riktig stilling med mulighet for å støtte føttene på for eksempel en skammel eller kasse.

Reseptfritt på apotek når du trenger det.

Stress og uregelmessige måltider?
Alle blir harde i magen iblant.

Drikkeklar eller i doseringspose.

Les nøye på pakningen og pakningsvedlegget før bruk

Les nøye på pakningen og pakningsvedlegget før bruk

Norgine
Norgine